onsdag 7 juli 2010

Prinsen av Egypten!


Prinsen av egypten är en animerad spelfilm från 1998. Som är baserad på bibel berättelsen om Moses. Då man få följa Moses från vassen till uttåget ur egypten.


Farao har befallt att alla förstfödda hebreiska barn ska dödas för att hålla populationen av hebreer nere. Då får Moses mamma en ide, hon lägger lilla moses i en korg och låter den åka ner för nilen.

När den egyptiska Drottningen hittar honom när hon och hennes hovdamer är och badar så bestämmer hon sig för att behålla honom. I hovet så växer han upp som Faraos fosterson och Prins Ramses bror. Ramses och Moses lever rövare i slottet och får ett starkt band.

När Moses sedan får reda på att han egentligen är hebré så börjar en tid av tvivel och droppen blir att han ser hur illa hans folk blir behandlat av egyptierna, i ett vredesutbrott så mödar han en egyptier. När han inser vad han gjort flyr han ut i öknen. Där träffar han sipora och gifter sig med henne. Han börjar jobba som en fåraherde. En dag när ett av fåren rymmer så springer han efter det, då ser han gud i from av en brinnande buske som säger åt honom att resa tillbaka till egypten och rädda hans folk...


Filmen är RIKTIGT BRA!

Jag själv älskar den och kollar gärna på den, Den ger ett så otroligt starkt budskap om hur Gud visar sin omsog för oss. Musiken i filmen är fängslande och framkallar tårar och skratt! EXTREEMT SEVÄRD.

SANDRA BULLOCK OCH STEVE MARTIN HAR 2 AV RÖSTERNA I FILMEN! :D


5/5 STJÄRNOR HEEELT KLART

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...