tisdag 6 juli 2010


Munken och Kulan är två killar som 10 år och mer än olika.

CD A del 1 Handlar om Munken och kulan som ska ut och åka lådbil i himlabacken. Men det tycker inte deras föräldrar om. Men då måste ju busfröna komma på ett sätt att komma dit ändå. Del 2 så är dom på sjukhuset och kulan har brutit benet. När munken hälsar på, så blir det minsann livat på sjukhuset :D

Kulan är lång och smal som en lyktstolpe, Han har blont hår som står rakt ut som en skärm. Han har gått i kyrkan heeela sitt liv och kan nästan bibeln utantill. Kulan heter egentligen Stig, men det ville han inte heta eftersom alla retade honom och kallade honom Stig åt sidan. Men han ville inte heta STIG ÅT SIDAN så det fick bli Kulan i stället.

Munken däremot är kort och lite knubbig och springer ENDAST i nödfall. Han har brunt krulligt hår. Han har aldrig hört tala som bibeln förren han träffade Kulan, och han tycker att Jesus och bibeln verkar väldigt intressant!

Varje CD innehåller 2 berättelser på c:a 20-25 min vardera. Det är författaren själv, Åke Samuelsson, som berättar om de fromma busfröna live inför en massa barn som vrider sig av skratt. Berättelserna riktar sig mest åt barn mellan 5-14 år men även vuxna sitter som fastklistrade och lyssnar på de helt otroligt roliga busfröna Munken och Kulan!

Jag själv sommar jobbar här på ord och ton under en vecka till och fick i uppgift att skriva om en CD. Då valde jag självklart Munken och Kulan. Jag är 16 år och älskar de hära berättelserna. Man kan inte sitta och göra nått annat medans man lyssnar på dessa för man glömmer helt vad de va man höll på med, för att man är såå inne i berättelsen! :D
Även mina föräldrar tycker om att lyssna på munken och kulan i bilen ibland.

VERKLIGEN ATT REKOMENDRA!!
5/5 stjärnor helt enkelt! :D

Ha en fin dag KRAMIZAR
Sandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...