torsdag 7 oktober 2010

VÅGA DRÖMMA - Lena Maria Klingvall

Höstens fjärde huvudgäst i programmet
var Lena Maria Klingvall!
( Klicka på länken ovan, så får du se programmet )
Född utan armar och med ett av benen bara hälften så långt som det andra har Lena Maria med en obändig vilja gång på gång bevisat att hennes handikapp inte behöver vara ett handikapp utan att det går att leva utan begränsningar.
Musiken spelade tidigt en stor roll i hennes liv men det var svallvågorna från hennes simkarriär med både EM och VM-guld, som förde henne till andra sidan jordklotet - och den stora berömmelsen där.
Trots att hon fortfarande är relativt okänd i de breda folklagren här i Sverige har böckerna om hennes liv översatts till femton språk, hennes föreläsningar tagit henne jorden runt och hennes sång fyllt alla Japans större konserthallar till brädden.
I studion överraskades Lena Maria av gästande vänner och kollegor från när och fjärran med berättelser ur hennes liv.
Hur din tillvaro än ser ut -
- visst rymmer den en dröm?
När Lena Maria Klingvall föddes, utan armar och med bara ett "vanligt" ben, var det inte OS, föredrag inför världens teknikelit och kungligheter eller en artistkarriär läkarna talade om.
Men just detta har blivit Lena Marias liv:
hon arbetar som sångerska, fotmålande konstnär och föredragshållare,
och hela Sverige upptäckte henne i samband med hennes första handikapp-OS som simmare.
Sedan dess har hon tagit examen på musikhögskolan, turnerat i stora delar av världen och fått se sin självbiografi översättas till 15 språk.
Lena Maria Klingvall vet vad visioner, mål och fantasi kan göra med ett liv.
I Våga drömma berättar hon i ord och massor av bilder om sin vardag, om sin musik, om sitt målande, om sin familj och sina vänner och om att ingenting egentligen är omöjligt.
Boken utkommer 25 oktober
199:-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...